Осъдиха 59-годишен мъж на 3 години и 2 месеца затвор за измама

...
Осъдиха 59-годишен мъж на 3 години и 2 месеца затвор за измама
Коментари Харесай

Схема с дарения за деца: Над 3 години затвор за мним служител на държавна агенция, мамил управители на фирми

Осъдиха 59-годишен мъж на 3 години и 2 месеца затвор за измама с дарения за деца, оповестиха от прокуратурата.
Той е приет за отговорен за това, че в интервала от 25 юли до 2 август 2022 година в изискванията на продължавано закононарушение и опасен рецидив, за да набави за себе си имотна полза, е въвел в подвеждане двама души, че ще даряват пари за деца.
На 25 юли 2022 година той е посетил офис на компания в Стара Загора и изискал да се срещне с управителя. Той му дал телефон като го заблудил, че е на началник в държавна институция.
Управителят се обадил, а мъжът се представяйки се за директор в организация, поискал пари за подкрепяне на даровити деца и той се е съгласил.
Уточнено е било по телефона, че при него ще се върне той, с цел да вземе парите. В горепосочения интервал той посетил офиса и на друга фирма в Стара Загора и по същата скица на два пъти въвел в подвеждане втори потърпевш.
Установено е, че от двамата получил е 1015 лв.. Мъжът е осъждан, в това число и за измами. Районен съд му е наложил наказване в размер на 3 години и 2 месеца отнемане от независимост, което да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим.
Делото е минало по реда на съкратеното правосъдно разследване. Подсъдимият е признал напълно виновността си и изложените в обвинителния акт обстоятелства и условия.
Присъдата предстои на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР